• Bel ons +316 526 162 43 or
  • Email info@circleofmusic.nl

Blog

Wat maakt Circle of music bijzonder?

 

 Ik ben in september al weer 9 jaar lid van deze club.  Ik ben eigenlijk helemaal niet van het zingen, ik hou niet van musicals kijken en toch hoor ik hier thuis. Uitleggen waarom is eigenlijk verbazend makkelijk.

De leden van Circle of Music zijn heel verschillend. Verschillend in leeftijd, in politieke voorkeur, in scholing, in interesses, in gedrag, in uiterlijk, gewoon heel verschillend. Maar zijn delen een passie. De passie om een mooie voorstelling te geven aan een zo groot mogelijk publiek. Daarvoor repeteren ze zo vaak ze kunnen, gaan in de maanden september t/m de voorstelling niet op vakantie en slaan zelden een dinsdag over.

Soms stoppen leden wel eens,  omdat ze de druk thuis of op het werk niet meer kunnen combineren met de inspanning die de volgende voorstelling nodig heeft. Maar dan komen ze wel kijken bij de volgende voorstelling. Of op een repetitie. Of ze komen weer terug na één of een aantal jaren. We hebben een heel contingent Heintje Davidsjes in onze club. En daar zijn we trots op. We willen graag iedereen weer terug zien.

Theo Bleeker, onze dirigent doet veel meer dan zijn salariëring rechtvaardigt. Hij zingt alle partijen persoonlijk in. Een monnikenwerk, zonder welk ik deze hobby nooit had kunnen uitoefenen. Want voor Theo is Circle of Music ook een beetje zijn kindje. Hij was er bij toen het werd opgericht, hij houdt van de mensen die de club groot hebben gemaakt. (en een geheimpje, dit jaar doet hij gewoon mee, als een jonge man. Echt waar. Maar mondje dicht hè? Niet verder vertellen)

Menno is nog maar net lid en Roy is niet eens een lid en toch hebben zij met zijn tweeën deze website voor ons gemaakt. Ik schrijf alleen maar een paar stukjes, maar daardoor heb ik net genoeg inzicht hoeveel monnikenwerk deze beide heren er in hebben gestoken. Weekenden, nachten lang hebben zij gesleuteld aan dit en ik vind het resultaat geweldig.

Het bestuur doet hun uiterste best om de zorgen uit handen te nemen van ons, de leden.

Iedereen doet zijn of haar uiterste best om er samen het maximale uit te halen. Maar waarom doen we dat? Om dat goed te kunnen bestuderen moet je eens meegaan o een productieweekend van ons cluppie. We werken allemaal hard aan onze volgende productie, nog wat harder aan onze poging om de club op de open avond te laten zien dat we weer wat beter zijn geworden. Maar we hebben vooral veel lol met zijn allen.

Er zijn mensen die teveel drinken, anderen drinken niets, er zijn mensen die schuine grappen vertellen, waar anderen niet om kunnen lachen. Maar we hebben een ontzettende lol. En iedereen mag zijn wie die is. Als er iemand stil is gaat een ander een praatje aanknopen, om te kijken of het wel goed gaat. Privéproblemen worden gedeeld alsof de anderen volleerde psychologen zijn. Een welgemeende knuffel van aandacht blijkt ook wonderwel te werken. En die krijgen we ook als we die nodig hebben. En niemand valt er buiten. Iedereen moet kunnen zijn die ze willen zijn. Dat maakt ons Circle of Music.

Daarom zit ik op zangles om zang technisch niet langer meer achter te blijven, doen anderen zo hun best op een stukje toneeltekst. Toen ik ze nodig had, waren ze er. Allemaal. Onvoorwaardelijk. Voor mij zijn deze mensen familie, mijn zelf uitgekozen familie.

Is dit overdreven? Geslijm? Mensen naar de mond schrijven?

Echt niet

Vraag het aan een van de leden of aan een oud lid en je zult hetzelfde horen. Of kom eens langs en kijk met je eigen ogen.  En wie weet vind jij er ook een extra familie bij.

Wilco Herrema, regisseur, tekstschrijver, maar bovenal lid van Circle of Music.